Restauratieve en reconstructieve tandheelkunde

 

Wanneer er sprake is van een zeer slecht gebit door bijvoorbeeld verwaarlozing of ernstige slijtage dan kan het zijn dat u een volledig herstel van uw gebit wenst. Het slechts maken van 1 kroon of 1 vulling is dan niet meer genoeg om uw gebit te redden. Samen met u moet er dan een behandelplan gemaakt worden. Zie het als een renovatie van een woonhuis. De uitvoering van dit plan gaat altijd in een aantal stappen.

Tandarts Pameijer is geregistreerd Restauratief Tandarts NVVRT en Certified Prosthodontist bij de EPA. Hij is vele jaren actief bestuurslid geweest bij de NVVRT en heeft diverse uitgebreide cursussen in dit vakgebied gevolgd in binnen- en buitenland.

Stap 1:
Informatie verzamelen en diagnostiek

Bij de intake gaan we precies na hoe de staat is van uw huidige tanden en kiezen. We maken röntgenfoto’s, lichtfoto’s en een mondscan. Ook gaan we met u in gesprek om de wensen en verwachtingen af te stemmen.

Stap 2:
Saneren

In de tweede stap gaan we kijken hoe we de tanden en kiezen die u nog heeft veilig kunnen stellen voor de toekomst zodat we ze in het toekomstige plan kunnen gebruiken. Zo worden gaatjes gevuld en gaan we samen met u en de mondhygiëniste kijken hoe we uw tandvlees in een topconditie krijgen. Desolate tanden en kiezen worden zo nodig verwijderd.

Stap 3:
Planning

Na afronden van stap 2 gaan we een behandelplan opstellen. Hierin wordt u nauw betrokken en gaan we kijken welke behandeling het best bij u past. We proberen met verschillende voorstellen te komen zodat u ook een goede financiële afweging kunt maken.

Stap 4:
Uitvoering

Nadat het plan is gekozen gaan we het stap voor stap uitvoeren. We proberen ons uiterste best te doen u in het proces zoveel mogelijk te betrekken.

Stap 5:
Evaluatie

Wanneer het plan is afgerond kijken we graag samen met u naar of u tevreden bent met de uitkomst en of alles naar verwachting functioneert.

Stap 6:
Onderhoud

Na een volledige rehabilitatie stellen we ons ten doel dat u nog vele jaren zorgeloos van uw gebit kunt genieten. Regelmatig op controle komen en uw gebit laten reinigen bij de mondhygiëniste spelen hierin een sleutelrol.

De laatste technieken

Door het regelmatig volgen van bij- en nascholingen en door actief te zijn binnen diverse verenigingen en studieclubs zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde.

De nieuwste innovaties

Doordat we investeren in de beste materialen en technieken bent u er van verzekerd dat voor u alleen het beste goed genoeg is.

Gecertificeerde experts

Tandarts Pameijer is Restauratief Tandarts (NVVRT), Certified Prosthodontist (EPA) en heeft hij zijn postgraduaat orale implantologie aan de universiteit van Gent behaald.

Tandzorg voor het hele gezin

Naast reconstructieve tandheelkunde bieden we ook de algemene tandheelkunde aan en kan iedereen als patiënt bij ons terecht.

N

Tandzorg voor volwassenen

N

Tandzorg voor kinderen

N

Mondhygienische zorg

Het beste voor u

Bij onze praktijk gebruiken we alleen de beste materialen en passen we de modernste technieken toe.  Bij het herstellen van uw tanden en kiezen wordt er uitsluitend onder vergroting gewerkt. Met vergrotingen van 2 tot 25 keer kunnen we met uiterste precisie uw tand of kies herstellen. Hierbij is moeder natuur ons grote voorbeeld!